Elsőszamú
forrásod
a színészről
AnselElgort.Hu / Magyar nyelvű híroldal
Ansel Elgort amerikai színész, pályafutását a nagy sikernek örvendő Divergent-filmek indították útnak, s azóta is töretlenül dolgozik. Legutóbbi filmje a Baby Driver, hazánkban is hatalmas közönségeket csábított a mozivásznak elé. Emellett a fiatal híresség énekel és táncol is, jelenleg is első albumán dolgozik. Ansel Manhattanben született, édesapja a méltán híres divatfotós, Arthur Elgort, aki az elmúlt évek során számos alkalommal dolgozott a Vogue-al együtt, édesanyja pedig Grethe Barett Holby, operarendező. Apjának orosz és zsidó származású felmenői is vannak, anyjának pedig norvég, brit és német vér is csöegedezik az ereiben, így Anselnek is. Anyai nagyanyja, Aase-Grethe norvég ellenálló volt a II. Világháború idején, és norvgég zsidó gyermekeket mentett meg azzal, hogy Svájcba telepítette őket – ezen cselekedetei miatt koncentrációs táborba zárták. Ansel keresztnevét egy fotósról, Ansel Adamsről kapta. Két idősebb testvére van, Warren, aki szintén a filmes szakmában mozog, és Sophie, aki édesapjukhoz hasonlóan fotózással keresi kenyerét. Kilencéves korában édesanyja ellátogatott vele amerika legnevesebb balettintézményébe, ahol egy ideig tanult, s végül a Fiorello H. LaGuardia középiskolában folytatta tanulmányait, ahol művészeteket tanult, illetve részt vett a Stagedoor Manor nyáritáborán is.
Három évvel később kezdett el színészkedni a LaGuardiában, a Hajlakk feldolgozásában alakított a megboldogult Kyle Jean-Baptiste mellett, illetve számos egyéb középiskolai darabban is fellépett, többek között a Guys and Dolls címen futó darabban. Első komoly színpadi szerepét Matt Charman Regrets nevű darabjában kapta, majd 2013-ban első mozivásznas szerepében láthattuk a Carrie felújított verziójában.
Első nagy áttörését a Veronica Roth által íródott Divergent könyv adaptációjával érte el Caleb Prior szerepében, a film 20104. március 21-én jelent meg. A Divergent forgatása után rögtön elnyerte Augustus Waters szerepét a Fault In Our Starsban, ami szintén egy könyv alapján készült, amelyet John Green írt. Mind a két filmben Shailene Woodley színésznő mellett alakított. Tovább olvasom »